Omgeving

De omgeving van Bed and Breakfast De Hofboog is voor de stad Rotterdam rustig. Het ligt in de wijk Bergpolder. Deze wijk grenst aan het centrum in het noorden van Rotterdam en maakt deel uit van het stadsdeel Rotterdam-Noord. Een deel van de wijk valt onder het rijksbeschermd gezicht Blijdorp / Bergpolder. De wijk werd tussen 1930 en 1935 aangelegd en genoemd naar de gelijknamige polder. Blijdorp en Liskwartier. De in 1933 gebouwde Bergpolderflat, inmiddels een rijksmonument, is de grootste bezienswaardigheid van de wijk, samen met het Sportfondsenbad Noord uit 1937 aan de Van Maanenstraat.

Omgeving Blijdorp

Op loop afstand van de B&B vind je diverse winkelcentra, restaurants en cafeetjes. Een aanrader is het restaurant Happy Italy dat ook gevestigd is in een van de Hofbogen. Voor lekkere koffie en ontbijt kun je terecht in Man met Bril Koffie en Coppi. De Urban Bakery bakt heerlijke taarten.

Het centrum is op loop afstand, maar als je net op tijd bent voor tram 25 gaat dat wel sneller. De RET is het lokale vervoersbedrijf in Rotterdam.

Ook nog net aan te lopen is de oude ingang van Diergaarde Blijdorp. Een van de mooiste, zo niet de mooiste diergaarde van Nederland.

Het mooie Kralingse Bos is ook om de hoek. Met de fiets of auto bent u binnen 10 minuten in de een van de mooiste stadsparken van Nederland. Waterliefhebbers kunnen in de zomer zwemmen in de Kralingse Plas.

Waterliefhebbers kunnen ook terecht op de Rotte en Rottemeren. In deze zelfde omgeving kunnen de schaatsliefhebbers in een strenge winter heerlijk schaatsen.